Det blir mest troligt ingen 39:e gången av Sunnanåcupen, åtminstone inte 2021!
– Det är med sorg i hjärtat som vi mest troligt ställer in den mycket uppskattade Sunnanåcupen som brukar spelas trettonhelgen, i starten på det nya året, säger cupgeneralen Krister Lundgren.

Under rådande omständigheter med en ökad smittspridning av Covid 19 i samhället, så har vi som förening ett ansvar att inte samla mer än 300 i publiken (nya regler från och med 1 november).
När vi har ca 500 spelare under en dag, som räknas som publik när de inte spelar, så blir det en omöjlig ekvation att få ihop.
– Om, vi säger om, vi har en betydligt bättre situation i slutet av november, så kan vi välja att genomföra seniorturneringen, 5-6 januari. Men tyvärr är inte oddsen så goda. Däremot tar vi redan nu beslutet att ställa in ungdomsturneringen.

– Sunnanåcupen brukar vara en riktigt folklig tillställning som lockar mycket folk till Balderhallarna och sedan vi började med ungdomslag, så har vi lyckats få in en ny målgrupp, säger Krister Lundgren.

Situationen med Corona ställer till det för många idrottsföreningen, då föreningar tappar viktiga intäkter för att hålla framförallt breddidrotten vid liv.
– Att ställa in Sunnanåcupen är ett tufft avbräck ekonomiskt för oss i Sunnanå SK, men vi kan inte fatta ett annat beslut än det vi gör. – Men vi lovar att komma tillbaka 2022, om förutsättningarna kring Covid 19 ser bättre ut, avrundar Krister Lundgren.