Nu har anmälningen stängt till Sunnanåcupen och det är med viss sorg vi konstaterar att fjolårets ca 40 ungdomslag har blivit ca 20 lag. Vi kommer att göra ett spelschema nu på torsdag/fredag och det är på gång in ytterligare några lag. Så hur många lag det blir slutligen vet vi inte just nu.

Men några saker vet vi. Sunnanåcupen för ungdomar kommer att spelas endast fredag den 4:e januari. Det innebär att ställer det till det för något lag och ni har betalat in deltagaravgiften redan, så får ni självklart tillbaka pengarna.

Utifrån att det är färre lag, så tvingas vi slå ihop klasser och det kan ju självklart påverka negativt.
Väljer man att kliva av, av den anledningen, så är det också ok.

Vissa klasser kan vi inte slå ihop och i några enstaka fall, får vi helt enkelt bara meddela att vi får inte ihop det, utifrån för få anmälda lag i en specifik klass.

Men så här tänker vi i ett utgångsläge, då får ni gärna fundera kring det och återkoppla hur ni vill göra.

Som vi har skrivit tidigare, alla lag är garanterade minst 4 matcher. Lag som kommer längre ifrån, börjar lite senare på dagen.

Klasser

F-05, 3 lag, alla möter alla, två gånger. Sen blir det final mellan två bästa lagen.
Men vi hoppas på att få in ytterligare lag.

F-06/F-07, 4 lag, alla möter alla, ett lag möter man två gånger. Sen blir det final mellan två bästa lagen av F-06 lagen.

F-08/F-09, 3 lag, alla möter alla, två gånger.

F-10, tyvärr bara ett lag, som det ser ut just nu, så får vi inte ihop en klass. Att som F-10 lag möta F-08/F-09 lag, kan fungera, beroende på mognad och förutsättningar. Fundera på det Clemensnäs IF.

P-04/P-05, 4 lag (vi har fått in även Stämningsgården i P-05 klassen, dock inte inlagda i Cupmate).
OM Teg (P-04 lag) tycker att upplägget känns ok. Så möter alla varandra en gång, sen blir det en extramatch i en final mellan två bästa P-05 lagen och sämsta P-05 laget möter Tegs P-04 i en extramatch.

P-06, 4 lag, alla möter varandra, sen blir det final mellan två bästa lagen och match om 3-4 pris mellan de övriga två  lagen.

P-08, två lag (Morön har dragit sig ur P-07). Där arbetar vi för att få in ett lag till. Så att vi har en klass där alla lagen möter varandra två gånger.

Så vi håller öppet fram till torsdag med att få in nya lag och eventuellt tappa nått/några lag.

Men vi ska göra vårt bästa för att skapa förutsättningar till en riktigt trevlig futsaldag i Skellefteå den 4:e januari.

Hör gärna av er till mig kring HUR ni tänker kring ert lag. Har ni ingångar kring att få in ytterligare något lag i en klass, så får ni gärna höra av er.

Vi gör spelordning på torsdag/fredag utifrån de förutsättningar som gäller då. Sen uppdaterar vi på cupmate hur det ser ut.