Sunnanåcupen är nu inne på 3:e året, då cupen också inriktar sig till barn och ungdomar. Vi har till 2019 års cup lagt till två klasser och målsättningen är att vara upp emot 50 ungdomslag.

Men alla barn har inte möjlighet att spela fotboll eller idrotta, på kort eller lång sikt. Då cancer är en fruktansvärd sjukdom som också drabbar barn. Vi från Sunnanå inledde ett samarbete med Barncancerfonden Norra, 2018. Där syftet dels var att samla in pengar, men också ge Barncancerfonden Norra möjligheten att visa upp sin fina verksamhet.

Jonas Fahlman, Skellefteå, är ordförande i Barncancerfonden Norra. Han säger:

– Cancer är den vanligaste dödsorsaken för barn i Sverige i åldrarna 1–14 år. Vi är en väldigt annorlunda förening för vi vill inte ha några medlemmar alls, om vi någon gång i framtiden lyckas uppfylla Barncancerfondens vision att utrota barncancer så finns inte vår förening längre. Men där är vi tyvärr inte ännu, och när Barncancerfonden Norra nu finns med cirka 2000 medlemmar anstränger vi oss för att bedriva en så meningsfull verksamhet som möjligt för barncancerdrabbade barn och deras familjer i de fyra nordligaste länen. Eftersom vi inte får några som helst bidrag från stat, kommun eller landsting är de pengar vi lyckas samla in från privatpersoner, företag och föreningar helt avgörande för vilken verksamhet vi kan bedriva. Vi är med detta sagt oerhört tacksamma för allt stöd som vi får från omvärlden och i vår närhet. Det värmer våra hjärtan att vi bjuds in till att fortsätta vara en del av Sunnanåcupens ungdomsdel.

Ungdomsturneringen spelas 3:e och 4:e januari och då kan ni träffa Barncancerfonden Norra i Balderhallarna.

10 kronor av entréavgiften går oavkortat till Barncancerfonden Norra.

Läs mer: barncancerfonden.se/norra