Jonas Rönnblom, en av flera tränare i Sunnanås P-08 lag som gjorde debut i Sunnanåcupen i januari 2018.

Varför håller ni igång med futsal under vintermånaderna?

Vi tycker det är viktigt att de som inte håller på med någon annan idrott under vinterhalvåret också ska ha möjlighet att träna under denna tid. Sen är det ju många av pojkarna som håller på med andra idrotter som är med och kör futsal också. Futsal är ju också riktigt bra träning vad gäller bollteknik, speluppfattning etc.

 

Vad tycker du det är för skillnad på ”vanlig” fotboll och futsal?

I futsal går allting fortare. Man har mindre tid på sig då man har bollen och man måste ta snabba beslut. Alla spelare måste också vara delaktiga på ett annat sätt eftersom det är så få spelare på planen.

 

Hur upplever dina killar i laget att det är att spela futsal?

Av det jag kan se verkar de tycka att det är riktigt roligt! Det blir lite mer action i futsal än i 7-manna fotboll.

 

Varför är det förhållandevis få ungdomslag som spelar futsal under vintern?

Jag tror att det kan bero på att många håller på med andra idrotter under vinterhalvåret och därför känner att det kan bli för mycket med futsal också. Tror också att en avgörande faktor kan vara brist på ledare. Många av de ledare som är inblandade i fotbollen under sommarhalvåret är också inblandade i andra idrotter under vintern och det kan vara svårt att få ihop vardagen om man ska vara ledare i två idrotter samtidigt.

 

Hur är dina egna erfarenheter som spelare att spela Sunnanåcupen?

Det har alltid varit speciellt att spela Sunnanåcupen. Det har alltid känts som lite av en folkfest. Mycket publik, bra stämning och intensiva och spännade matcher.

 

Hur upplevde killarna i P-08 att göra debut i Sunnanåcupen i januari?

De tycker alltid att det är roligt att spela cup. Men jag tror de tyckte det var lite extra spännande att spela Sunnanåcupen då det var mer publik än vad de var vana vid.

 

Varmt välkomna till Sunnanåcupen Jonas, som för ungdomar spelas 3-4 januari i Balderhallarna.