Grattis Edit Johansson till första segrarna i seriespelet i futsal för Skellefteå FF!

Hur kändes det?

Det känns otroligt roligt att det börjat lossna för oss! Det krävs tid att få alla bitar på plats eftersom vi är ett helt nytt lag. Det är en process att lära känna varann både på och utanför planen. Vi har goda förhoppningar att få till det väldigt bra.

Hur kommer det sig att ni bildade ett futsal lag för damer i Skellefteå FF:s namn?

Vi ville hitta en förening som ville satsa på oss och på futsalen. Skellefteå FF har visat stort engagemang för att ge oss de förutsättningar vi behövt. Det kändes också inspirerande att vara med och starta upp en damverksamhet i en förening som tidigare inte haft någon.

Vad är styrkorna i Skellefteå FF:s futsal lag?

En av våra främsta styrkor är att alla spelare i truppen vill lira boll, vilket också hela tiden utvecklar individerna. Vi har en bra åldersvariation i laget. Många av de äldre spelarna har ett stort fotbollskunnande och kan därför vara med och utbilda de yngre tjejerna. Som tränare eftersträvar vi ett engagemang från spelarna och det tycker jag verkligen att vi har. Sen går det inte komma ifrån att vi har otroligt individuellt skickliga spelare.

Vad har ni för ambitioner i årets futsalserie och kommande åren?

Största fokus i år är att få ihop gruppen med ambitioner att ta så många poäng som möjligt. Självklart vill vi vinna matcher men vi vill också spela fin futsal. Kanske skulle vi ta fler poäng genom att ”grisa” och ”sparka långt” men vi tänker lite längre än så. Eftersom vi i framtiden vill kunna utmana lag från andra län behöver vi hitta ett hållbart spel som är mer krävande för spelarna men som vi tror kommer att ta oss längre. Vi vill vi bygga fram en stomme i laget som förhoppningsvis kan träna tillsammans även utanför futsalsäsongen. De kommande åren vill vi vara med i toppstriden i vår serie och förhoppningsvis kunna utmana Umeålagen.

Vad har du/ni för erfarenheter av Sunnanåcupen?

Dom flesta i laget har spelat Sunnanåcupen många gånger. Det är en riktigt kul händelse i stan som jag vet att många uppskattar, både som spelare och publik. Det är roligt att den fått leva vidare i så många år och vi hoppas självklart att intresset fortsätter att öka.

Ni är i skrivande stund, ett av 4 anmälda damlag till Sunnanåcupen, kommer ni att vara en av favoriterna till att vinna Sunnanåcupen?

Jag tror inte att vi kommer att vara någon favorit då vi är ett så pass nytt lag. De flesta lagen har spelat tillsammans i många år och spelar delvis även fotboll ihop, så där har dom en fördel gentemot oss. Vi försöker alltid spela en futsal som är kul att se på, så vi hoppas på mycket publik!

Tack Edit för din medverkan och varmt välkomna till Sunnanåcupen som för seniorlag startar den 4 januari på kvällen och spelas fram till söndag kväll den 6:e januari.

Tack själv! 😊